Γραμματική

Recette de cuisine :Macarons

10:49:00 μ.μ.




Μια συνταγή για να διδάξετε τα ρήματα στην προστακτική και στο απαρέμφατο καθώς και την άρνηση με τα ρήματα στην προστακτική και στο απαρέμφατο  ( les verbes à l'impératif et à l'infinitif et la négation avec les verbes à l'infinitif et à l'impératif ) στους μαθητές σας με μαθησιακές δυσκολίες ή χωρίς,αλλά και ένας ευχάριστος τρόπος για να απολαύσετε στη συνέχεια γαλλικές γεύσεις..


Les ingrédients pour faire les macarons :

                                                            Pour 16 petits macarons
Pour les biscuits :

  •  200 g de chocolat noir à 70%.
  • 250 g de sucre glace
  •  1 pincée de sel
  •  125 g de poudre d'amandes
  •  3 blancs d'oeufs

Pour la ganache :
  • 70 g de chocolat noir 55% ou 70 %
  • 1 cuillère à soupe de crème fraiche

La recette pour faire les macarons au chocolat :

POUR LES BISCUITS : 
Préchauffer le four à 180°.Faire fondre au bain-marie le chocolat.Dans un récipient, mélanger le sucre glace et la poudre d'amande.Ajouter le chocolat fondu et remuer.Battre les blancs d'oeufs en neige ( au robot de préférence, se faire aider par un parent...) et les ajouter à la préparation.Ajouter le sel et continuer de battre la pâte.Mettre une feuille de papier sulfurisé sur une plaque de cuisson.A l'aide d'une cuillère à café, faire des petits tas de pates ronds : environ 4-5 petits tas pas longueur.

Faire cuire pendant 12 minutes.Pendant ce temps, préparer la ganache. Pour celà mélanger le chocolat fondu et la crème fraiche.Etaler un peu de ganache sur la moitié des macarons et recouvrer chacun d'un autre macaron.Et voila, 5 minutes plus tard ils seront à déguster !


 Ιστορία των macarons:



Τι είναι τα Μακαρόν

Mακαρόν είναι ένα γλυκό με βάση την μαρέγκα γίνεται με αυγά, ζάχαρη άχνη, κρυσταλλική ζάχαρη, το αμύγδαλο σε αλεύρι ή σε σκόνη. Το μακαρόν είναι συνήθως γεμισμενο με ganache, buttercream ή μαρμελάδα ανάμεσα σε δύο μπισκότα. Το όνομα προέρχεται από την ιταλική λέξη macarone, Μακαρόνε ή Maccherone, η ιταλική μαρέγκα.

Ιστορία
Το 827 , όταν Αραβικά στρατεύματα από την Ifriqiya ( σημερινή Τυνησία ) εισήλθαν στην Σικελία, ίδρυσαν το μουσουλμανικό εμιράτο που εισήγαγε πολλά νέα τρόφιμα στην Ευρώπη. Μερικα από αυτά αμύγδαλα, λεμόνια και άλλα.
 Το Μακαρόν είναι συνήθως γνωστό ως παραδοσιακό γαλλικό μπισκότο, ωστόσο, τα στοιχεία δείχνουν ότι στην πραγματικότητα προέρχεται από την Ιταλία και εισήχθηκε στη Γαλλία όταν η Catherine de’Medici παντρεύτηκε τον βασιλιά Henry II το 1543. Όταν μετακόμισε στη Γαλλία, πιστεύεται ότι έφερε μαζί της τους μαγείρους και τους αρτοποιούς της και εισήγαγε μια ποικιλία από γλυκά στη γαλλική κουζίνα.
Στο Larousse Gastronomique, αναφέρεται ότι τα macaron (μακαρόν), γεννήθηκαν το 1791, σε ένα μοναστήρι κοντά στο Cormery, της Tours. Λέγεται ότι ήταν τα αγαπημένα γλυκά της Μαρίας Αντουανέττας. Παρά την εισαγωγή των μακαρόν στη Γαλλία περίπου δύο αιώνες νωρίτερα, κέρδισαν τη φήμη όταν δύο μοναχές από το Cοrmery, προκειμένου να στηρίξουν τον εαυτό τους κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης τα χρησιμοποίησαν για εμπορικούς σκοπούς. Αυτά τα μακαρόν ήταν ένας απλός συνδυασμός αλεσμένων αμυγδάλων, ασπράδια αυγών και ζάχαρης. Χωρις γεύση και χωρίς γέμιση.

Το 1830, macarons σερβίρονταν δύο δύο με την προσθήκη μαρμελάδα, λικέρ, και μπαχαρικών.
Στις αρχές του 1900 είδαμε τη δημιουργία του σύγχρονου μακαρόν από το Pierre Desfontaines. Ήταν ο σεφ ζαχαροπλαστικής και ιδιοκτήτης του παριζιάνικου καφέ, Ladurée. Αποφάσισε να πάρει δύο macarons και να τα γεμίσει με ganache όπου έγιναν επιτυχία.


Τη συνταγή στα ελληνικά μπορείτε να τη βρείτε στο http://www.pastrychef.gr/recipe_567.html


You Might Also Like

0 comments