Παιγνιώδεις δραστηριότητες

Παίζουμε Twister... à la française!

11:23:00 π.μ.




Το παιχνίδι είναι απαραίτητο για μια ευτυχισμένη παιδική ηλικία, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν αλλά και να καλλιεργήσουν την ομαδικότητα, τη συνεργασία, και να αναπτύξουν διάφορες δεξιότητες. Ένα πολύ διασκεδαστικό παιχνίδι δεξιοτήτων στο μάθημα των γαλλικών αλλά και σε οποιαδήποτε ξένη γλώσσα είναι το Twister. Απευθύνεται σε μαθητές προσχολικής και σχολικής ηλικίας αλλά και μεγαλύτερα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες ή χωρίς. Μπορούμε είτε να το αγοράσουμε είτε να το κατασκευάσουμε μόνοι μας με τους μαθητές μας!

Υλικά:

  • Χοντρό ύφασμα.
  • 4 ακρυλικά χρώματα.
  • Πινέλα.
  • Χάρτινα πιάτα

Εκπαιδευτικοί στόχοι:

  • εκμάθηση λεξιλογίου χρωμάτων,μέρη του σώματος
  • συντονισμός κινήσεων
  • ενίσχυση συγκέντρωσης
  • ενίσχυση δημιουργικής σκέψης
Προετοιμασία:
Βάζουμε τα πιάτα ανάποδα στο ύφασμα. Στη συνέχεια, ζωγραφίζουμε το περίγραμμα του καθενός με το πινέλο και αφού τα βγάλουμε, γεμίζουμε με χρώμα το εσωτερικό του κύκλου τους. Το παιχνίδι πρέπει να  αποτελείται τουλάχιστον από τέσσερις σειρές με τέσσερα διαφορετικά χρώματα.





Πίνακας που δείχνει στα παιδιά πού θα πατάνε:



Πώς παίζεται:

Το χαλί έχει τέσσερις σειρές μεγάλων χρωματιστών κύκλων με διαφορετικό χρώμα σε κάθε σειρά. Μια σβούρα είναι συνδεδεμένη με ένα τετράγωνο χαρτόνι και χρησιμοποιείται για να προσδιοριστεί ο τόπος όπου ο παίκτης πρέπει να βάλει το χέρι ή το πόδι τους. Η σβούρα χωρίζεται σε τέσσερις ενότητες: δεξί πόδι, αριστερό πόδι, δεξί χέρι και αριστερό χέρι. Κάθε μία από αυτές τις τέσσερις ενότητες χωρίζεται σε τέσσερα χρώματα.Αφού γυρίσουμε τη σβούρα, κάθε παίκτης πρέπει να τοποθετήσει το χέρι ή το πόδι του στο σωστό κύκλο. Ο παίκτης χάνει όταν πέσει στο χαλί.

Ένας άλλος πολύ ωραίος τρόπος είναι να το παίξουμε με τους μαθητές μας στην αυλή του σχολείου μας. Στο πάτωμα ζωγραφίζουμε χρωματιστούς κύκλους .Ο κάθε παίκτης ανάλογα με τις εντολές που παίρνει πρέπει να κινείται και να ταιριάζει χέρι ή πόδι σε έναν κύκλο του σωστού χρώματος. Δεν μπορούν να υπάρχουν δύο παίκτες που μπορούν να έχουν το χέρι ή το πόδι τους στον ίδιο κύκλο. Πολλές φορές οι παίκτες θα πρέπει να βάλουν τον εαυτό τους σε απίθανη ή επισφαλή θέση με αποτέλεσμα να πέσουν. Ο παίκτης αποβάλλεται όταν πέσει ή όταν ο αγκώνας ή το γόνατο αγγίξει το πάτωμα.






Καλά ξεμπερδέματα!!!


You Might Also Like

0 comments