Βόλτα στην πόλη

TAAL σημαίνει ΕΛΑ: Ένας υπαίθριος παιδότοπος αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη

12:40:00 μ.μ.

Κάθε Τετάρτη του Ιουλίου λίγο πριν δύσει ο ήλιος το θεατράκι στον Kήπο των Eποχών στην Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης γεμίζει παιδικά χαμόγελα, χρώματα και αγάπη.
Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης μαζί με τους Παιδαγωγούς Αλληλεγγύης προσκαλούν Ελληνόπουλα και Προσφυγόπουλα σε παιχνίδια, δράσεις, μουσικές και δημιουργίες συνύπαρξης και έκφρασης. Με όχημα την τέχνη, το παιχνίδι και την φαντασία οι Παιδαγωγοί δημιουργούν κοινή γλώσσα με τα παιδιά οδηγώντας τα σε έναν κόσμο ισότητας και χαράς.

 «Μπορεί να μην μιλάμε την ίδια γλώσσα με τα παιδιά που απασχολούμε, αλλά παίζοντας μαζί τους κατευθείαν επικοινωνούμε και αυτό είναι που σε γεμίζει. Χωρίς λόγια νιώθεις ότι επικοινωνείς και αυτό είναι ένα πράγμα πολύτιμο». Ευαγγελία Βράγγα, Παιδαγωγός Αλληλεγγύης
«Οι παιδαγωγοί αλληλεγγύης είναι μια εθελοντική ομάδα που δρα αυτόνομα και ανεξάρτητα από ομάδες και οργανώσεις. Στόχος είναι να βοηθήσουμε και να συνυπάρξουμε με τους  πρόσφυγες λαούς που έχουν έρθει. Αυτόν τον μήνα στήσαμε τον παιδότοπο TAAL με σκοπό να στηρίξουμε τους ανθρώπους αυτούς και κυρίως τα παιδιά.» Αφροδίτη Πασχαλίδου, Παιδαγωγός Αλληλεγγύης.
Το ραντεβού ανανεώνεται κάθε Τετάρτη μετά τις 8 όπου και διαδραματίζονται διάφορα καλλιτεχνικά δρώμενα, μεταξύ άλλων μουσικές ανταλλαγές με ελληνικές-συριακές και περσικές μουσικές ή ακόμα και παραδοσιακά παιχνιδίσματα με το φως και τις σκιές και καραγκιοζοπαίχτες με ιστορίες που αγγίζουν την καθημερινότητα που έχουν ζήσει και ζουν τα παιδιά, στα ελληνικά και με παράλληλη μετάφραση στα αραβικά. Κάθε Τετάρτη είναι και διαφορετική ‘παράσταση’ ένα διαφορετικό ταξίδι στον κόσμο των παιδικών ονείρων, ένα διαφορετικό ταξίδι στον κόσμο της αλληλεγγύης.


Της Σέβης Πεναρδή 
Φωτογραφίες: Ανδρέας Κοσιάρης
  http://alternactive.gr/enas-ipethrios-pedotopos-allilengiis-sti-thessaloniki/

You Might Also Like

0 comments